ibe_banner

Nhọrọ nke usoro usoro maka igwe ịgbado ọkụ nke Capacitor?

Ịhọrọ usoro usoro kwesịrị ekwesị maka igwe ịgbado ọkụ Capacitor (CD) bụ nzọụkwụ dị oke mkpa iji nweta ogo weld kachasị mma na arụmọrụ.Edemede a na-eleba anya n'ihe ndị dị mkpa maka ịhọrọ paramita usoro, na-enye nghọta maka otu esi eme mkpebi mara mma maka ịrụ ọrụ ịgbado ọkụ CD na-aga nke ọma.

Ebe nchekwa nchekwa ike welder

Nhọrọ nke Usoro usoro maka igwe ịgbado ọkụ Capacitor

Capacitor Discharge (CD) ịgbado ọkụ na-agụnye nlezianya na-ekpebi usoro parameters iji hụ na agbanwe agbanwe na a pụrụ ịdabere na welds.Ihe ndị a na-ekere òkè dị mkpa na nhọpụta oke:

  1. Ndakọrịta ihe:Ihe dị iche iche nwere ihe mgbochi eletrik dị iche iche na ọkụ ọkụ, na-emetụta otú ha si anabata usoro ịgbado ọkụ.Họrọ paramita dabara adaba na ihe ndị a na-agbado iji hụ na ọ ga-adị mma na njikọta nke elu.
  2. Nhazi na nhazi njikọ:Geometry nke nkwonkwo, dị ka ebe a na-ejikọta ya na ụdị nkwonkwo (njikọ butt, nkwonkwo ụkwụ, wdg), na-emetụta oke ike achọrọ maka ngwakọta kwesịrị ekwesị.Njikọ ndị buru ibu nwere ike ịchọ ntinye ume dị elu.
  3. Ihe na imewe Electrode:Ekwesịrị ịhọrọ ihe electrode dabere na nrụpụta ya, ịdịte aka ya na ihe ndị na-ekpo ọkụ.Nhazi electrode, gụnyere udi na nha, na-emetụtakwa ikesa ọkụ na ịgbado ọkụ.
  4. Ike ịgbado ọkụ na ugbu a:Ike echekwara na capacitors na nke ugbu a na-agafe ebe weld na-ekpebi ogo na ike weld.Gbanwee paramita ndị a ka ọ dabara na ihe na nkwonkwo chọrọ.
  5. Ike Electrode na nrụgide:Ike electrode na-emetụta kọntaktị n'etiti workpieces na electrodes.Nrụgide zuru oke dị mkpa maka ịnweta weld a pụrụ ịdabere na ya na ntinye na-agbanwe agbanwe.
  6. Oge Mwepu na Ogologo Pulse:Ogologo oge nke a na-ahapụ ike (oge mgbapụta) na ogologo oge nke ịgbado ọkụ na-emetụta oke okpomọkụ.Gbanwee paramita ndị a iji jikwaa nhazi weld nugget.
  7. Nhọrọ polarity:Maka ụfọdụ ihe, ịgbanwe polarity nke electrodes nwere ike ịkwalite usoro ịgbado ọkụ.Ịnwale polarities dị iche iche nwere ike inye aka nweta nsonaazụ achọrọ.
  8. Gburugburu Welding:Ọnọdụ gburugburu ebe obibi, dị ka iru mmiri na okpomọkụ, nwere ike imetụta usoro ịgbado ọkụ.Gbaa mbọ hụ na ị ga-aza ajụjụ ndị a mgbe ị na-ahọrọ paramita.
  9. Nnwale na nkwalite:Jiri nchikota oke dị iche iche nwalee na mpempe nlele iji chọta ntọala kacha mma.Nyochaa ogo weld na iguzosi ike n'ezi ihe site na nnwale na-emebi emebi na nke anaghị emebi emebi.

Ịhọrọ usoro ziri ezi maka igwe ịgbado ọkụ Capacitor dị mkpa iji nweta welds na-agbanwe agbanwe na nke dị elu.Mkparịta ụka nke ihe ndị dị ka ihe onwunwe, imekọ ọnụ, ntinye ike, na nhazi electrode niile na-enye aka na ọrụ ịgbado ọkụ CD na-aga nke ọma.Nleba anya nke ọma, nnwale, na nnwale bụ isi ihe na-eme ka nhọrọ oke dị elu maka imezu nsonaazụ weld chọrọ na ngwa ụlọ ọrụ dị iche iche.


Oge nzipu: Ọgọst-11-2023