ibe_banner

Ụkpụrụ nka nka nke igwe na-agbado mkpụrụ akụ

Akụ ntụpọ ịgbado ọkụ igwe na-ọtụtụ ebe-eji dị iche iche ọrụ maka isonyere mkpụrụ ka workpieces site oru oma na a pụrụ ịdabere na ịgbado ọkụ.Ịghọta ụkpụrụ teknuzu dị n'okpuru igwe ndị a dị mkpa maka ịkwalite arụmọrụ ha yana nweta welds dị elu.N'isiokwu a, anyị ga-enyocha ụkpụrụ teknụzụ nke igwe ịgbado ọkụ nut ma nyochaa isi ihe na usoro metụtara.

Nut ntụpọ welder

  1. Ụkpụrụ na-arụ ọrụ bụ isi: Igwe ịgbado ọkụ ntụpọ mkpụrụ na-arụ ọrụ n'ụkpụrụ nke ịgbado ọkụ na-eguzogide, ebe okpomọkụ na-eme site na-agafe ọkụ eletrik site na ebe kọntaktị dị n'etiti nut, workpiece, na electrodes.Okpomọkụ na-eme ka ihe ndị ahụ gbazee ma mee njikọ siri ike mgbe a na-etinye nrụgide.
  2. Ihe ndị dị mkpa: a) Transformer: Onye ntụgharị na-atụgharị voltaji ntinye n'ime ugbu a chọrọ ịgbado ọkụ, na-adịkarị na voltaji dị ala mana ugbu a dị elu.Ọ na-achọpụta na ịgbado ọkụ ugbu a dabara adaba maka ngwa a kapịrị ọnụ.

    b) Sistemụ njikwa: Usoro njikwa na-achịkwa paramita ịgbado ọkụ dị ka ugbu a, oge, na nrụgide.Ọ na-eme ka njikwa na-agbanwe agbanwe na nke ziri ezi n'elu usoro ịgbado ọkụ, na-enye ohere ịmegharị na ịdị mma weld chọrọ.

    c) Electrodes: The electrodes bụ maka ịnyefe ịgbado ọkụ ugbu a na nut na workpiece.Ha na-enye nrụgide dị mkpa maka kọntaktị kwesịrị ekwesị ma mepụta ụzọ maka ịgba ọsọ ugbu a, na-eme ka ikpo ọkụ na-ekpo ọkụ na mpaghara na nkwonkwo njikọ.

    d) Sistemụ jụrụ oyi: Igwe ịgbado ọkụ ntụpọ mkpụrụ na-etinyekarị sistemu jụrụ oyi iji gbochie ikpo oke ọkụ nke electrodes na ihe ndị ọzọ n'oge ọrụ ịgbado ọkụ ogologo oge.Nke a na-enyere aka ịnọgide na-arụ ọrụ na ogologo oge nke igwe.

  3. Usoro ịgbado ọkụ: Usoro ịgbado ọkụ na nut ntụpọ ịgbado ọkụ igwe a na-agụnye ndị na-esonụ nzọụkwụ: a) Nkwadebe: The aku na workpiece na-positioned na kwekọọ n'ụzọ ziri ezi maka ịgbado ọkụ.Ebe ndị dị na kọntaktị na electrodes kwesịrị ịdị ọcha na enweghị mmetọ.

    b) Electrode Kpọtụrụ: The electrodes na-wetara na kọntaktị na aku na workpiece.Nrụgide a na-etinye na-eme ka ọkụ eletrik na ọkụ ọkụ dị mma na nkwonkwo nkwonkwo.

    c) Ngwa ịgbado ọkụ ugbu a: A na-etinye ihe ịgbado ọkụ ugbu a site na electrodes, na-eke kpo oku mpaghara na ebe kọntaktị.Okpomọkụ a na-eme na-agbaze ihe ahụ, na-akpụ weld nugget.

    d) Solidification na jụrụ: Mgbe a kpọmkwem ịgbado ọkụ oge, na ịgbado ọkụ ugbu a na-akwụsị, na a wụrụ awụ ihe solidifies, eke a siri ike nkekọ n'etiti nut na workpiece.Usoro jụrụ oyi na-enyere aka ịgbasa okpomọkụ ma mee ngwa ngwa siri ike.

  4. Uru nke Nut Spot Welding: Nut spot welding na-enye ọtụtụ uru na ngwa dị iche iche:
    • Ọsọ ịgbado ọkụ dị elu na arụmọrụ
    • Welds siri ike na ntụkwasị obi
    • Ntugharị ihe dị ntakịrị ma ọ bụ ịgbagha
    • Kwesịrị ekwesị maka akpaaka na mmepụta oke
    • Ntughari na ijikọta ihe dị iche iche na ọkpụrụkpụ

Akụ ntụpọ ịgbado ọkụ igwe arụ ọrụ dabere na ụkpụrụ nke iguzogide ịgbado ọkụ, tinye n'ọrụ ngwa nke nrụgide na eletriki ugbu a ike ike na inogide welds n'etiti mkpụrụ na workpieces.Ịghọta ụkpụrụ teknuzu, gụnyere transformer, usoro njikwa, electrodes, na usoro jụrụ oyi, na-enyere ndị ọrụ aka ịkwalite usoro ịgbado ọkụ ma nweta nsonaazụ na-agbanwe agbanwe na nke dị elu.Site n'ọtụtụ uru ya, ịgbado ọkụ ntụpọ nut bụ ụzọ dị mma ma dịkwa mma maka ijikọ akụrụngwa na ụlọ ọrụ dị iche iche.


Oge nzipu: Jun-21-2023